Hyttesenter

Nyt fritiden off-grid!

Engerdal elektro leverer og monterer skreddersydde løsninger for hytter utenom det offentlige strøm-, vann- og avløpsnettet (off-grid)

Energi

Hytter og hus utenom det offentlige strømnettet kan forsynes av strøm til lys og elektriske apparater ved å sette opp solcelleanlegg.

Avhengig av hvilke behov du har, har vi en rekke størrelser på solcelleanlegg. Trenger du hjelp til å velge riktig anlegg så har vi lang erfaring med å beregne dette.

Om vinteren lader anlegget mindre enn om sommeren, og vi anbefaler derfor aggregat som backup dersom man vil benytte hytta mye i vinterhalvåret. Vær også oppmerksom på at batterier innimellom bør få en topplading for å bevare levetiden, spesielt før vinterlagring. Derfor kan det være greit med et aggregat i nærheten.

Gass

Mange velger gass for å drive apparater som kjøleskap, komfyr, forbrenningstoalett og vannvarmere.

Engerdal Elektro har sertifiserte gassmontører som sikrer at anlegget planlegges og monteres trygt og etter forskriften.

Her finner du en liste laget av sikkerhverdag.no, som på enkelt vis forklarer hva du som ufaglært har lov til å montere selv.

 

Dette kan du montere selv:

Gasslange inntil 1,5 meter mellom gassbeholder og gassutstyr, som f.eks komfyr eller grill.

Gassdetektor og kullosdetektor med batteri eller plugg til stikkontakt

 

Dette må monteres av en faglært:

Gassførende slange gjennom vegg.

Gassførende rør.

Lekkasjevarsler som sitter på gassrør

Stengeventiler

Tanker, rør, fordampere osv.

God mat

En gasskomfyr har en unik egenskap, nemlig full kontroll over varmen. På en gasskomfyr med åpne bluss kommer varmen spontant, og den lar seg regulere fra meget svak til meget sterk på et øyeblikk. I stekeovnen kan du nyte fordelen av ekstra tilført fuktighet til maten. For å holde maten kald hele sommeren, vil et gasskjøleskap eller et 12 volt-kjøleskap gi samme komforten på hytta som du er vant til hjemme. Les mer

En varm dusj

Uten innlagt vann eller strøm på hytta kan du ved å montere opp et vannsystem ta en varm dusj og enkelt tappe varmtvann til oppvasken. Systemet er enkelt å tilpasse og vil gi deg økt komfort og velvære. Vi ønsker at du skal ha det bra på hytta, og for de aller fleste er muligheten til å kunne ta en varm dusj på hytta en nødvendighet. Et tilfredsstillende vannopplegg er et av mange viktige komponenter i det gode hytteliv. Les mer

Kom frem til varm hytte

Vi har enkle parafin, diesel, eller gassovner som kan hjelpe deg med hurtig oppvarming når du allerede er på hytta. Og ikke minst leverer vi toppmodellen Wallas diesel- og parafinovn for fjernstyring hjemmefra. Les mer om denne løsningen her.

Toalettløsninger

Selv uten innlagt strøm og vann har du mange forskjellige muligheter for toalettløsninger.

Før du velger toalett på hytta kan det være lurt å orientere seg litt og definere hva som er dine viktigste kriterier for at du skal bli fornøyd med toalettet. Disse punktene kan hjelpe deg å foreta et valg:

Energiløsninger som finnes på hytta, har du 12 eller 230 volt?
Har du god plass i dorommet? Har du evt plass under gulv?
Krever toalettet mye arbeid ved tømming etc?
Hvor mange personer skal benytte toalettet per døgn?
Eller ta kontakt med oss, så hjelper vi deg.

Her er en toalettløsning vi har god erfaring med:

 

Kontakt oss

Spørsmål? Kontakt oss!

Kontakt oss

Sertifikater